Over mij

Het vroege ochtendlicht verandert de meest alledaagse omgeving in een magisch landschap. Die momenten vangen in beeld en anderen ervan mee laten genieten. Dat is mijn missie.

Achtergrond

Sinds eind jaren tachtig verzorg ik publicaties op het gebied van onderwijs en welzijn: artikelen voor tijdschriften, boeken voor een breed publiek en educatieve boeken. Vanuit mijn achtergrond, ik ben afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog en volgde de post-HBO opleiding journalistiek, was dat een logische keus. Sinds ik in 2012 de opleiding voor vakfotograaf heb afgerond ligt de nadruk meer en meer op fotografie rond het thema natuur, natuurbeleving, cultureel erfgoed en duurzame landbouw.

Visie

De natuur is belangrijk voor het welzijn en het geluk van ieder mens. Natuurbeleving geeft rust, biedt troost, versnelt het genezingsproces en maakt creatiever. De aanslag op natuur en cultuur gaat mij zeer aan het hart.Tegenover politieke beslissingen sta je behoorlijk machteloos. Boos worden, ingezonden brieven schrijven… het levert allemaal negatieve energie op. Daarom uit ik mijn betrokkenheid op een positieve manier: laten zien hoe mooi de natuur is in je eigen omgeving.

Inspiratie

Voor natuurfotografie laat ik mij inspireren door het mooie licht van de Haagse School en door veel bekende natuurfotografen. Een Nederlandse natuurfotograaf die mij bijzonder inspireert is Ruben Smit bij wie ik workshops heb gevolgd. De sfeer in zijn natuurfoto’s spreekt mij erg aan en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Zijn kennis over fotografie en natuur deelt hij graag met anderen.

Bedrijf

In 2008 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht Marijke van Eijkeren Tekst en beeld. Ik werk in opdracht en werk daarnaast aan mijn eigen projecten. Nieuwsgierig naar wat ik u kan bieden? Neem dan contact met mij op en stuur een mail naar Marijke van Eijkeren of maak een afspraak.

© Marijke van Eijkeren - Het is niet toegestaan om foto's op wat voor wijze dan ook over te nemen zonder toestemming

 

Marijke van Eijkeren - Het is niet toegestaan om foto's op wat voor wijze dan ook over te nemen zonder toestemming

 

 

zelfportret Marijke van Eijkeren